Online Shop Voor Premium Fitness Producten

Published Jun 08, 21
6 min read

Gym Attributen

Volgens sommigen zou iedere man een eigen ‘man cave’ moeten hebben, met een thuisbioscoop, gameconsole, pokertafel, poolbiljart en bar. Volgens óns zou iedere man thuis zijn eigen trainingsruimte moeten hebben. Om, wanneer hij daar zin in heeft, zich terug te trekken en de meest mannelijke aller bezigheden te praktiseren: zware dingen tillen. sports shop. kracht station. Thuis trainen verschaft je een enorme flexibiliteit ten opzichte van trainen in een sportschool. Natuurlijk, een sportschool heeft vele voordelen. Bij een budgetketen kun je voor iets meer dan een tientje per maand trainen en daar krijg je zeer ruime openingstijden en een enorm aanbod aan cardio- en krachtapparatuur voor terug.

Er kleven echter ook genoeg nadelen aan een sportschool, zoals eerdergenoemde openingstijden, hoe ruim ook. ’s Weekends openen de meeste sportscholen pas om negen in plaats van om zeven uur en als je een echt vroege work-out in je dag zou willen persen, is dat gewoon te laat. Door de lage tarieven die budgetfitnesscentra hanteren, ben je bepaald niet lid van een selecte club (Online sport en fitness winkel) - Workout en fitness artikelen online kopen bij Gorilla Sports. Budgetfitnesscentra hebben enorme pieken in hun bezoekersaantallen en op bepaalde uren is het echt een mierennest en bijgevolg praktisch onmogelijk fatsoenlijk te trainen, zeker wanneer je een in steen gehouwen trainingsprogramma hebt zoals wij. Als je tot slot niet op loopafstand van je sportschool woont, zijn afstand en reistijd ook een factor.

Fitness Producten

Krachtstation KopenSport Attributen

Thuis kun je trainen wanneer je wilt. Je betaalt geen abonnementsgeld en hoeft slechts eenmaal te investeren in de aanschaf van je apparatuur. Al naar gelang je behoefte en budget kun je je thuisgym beetje bij beetje uitbouwen. Fitnessartikelen, Crossfit en Krachtapparatuur. Afstand en reistijd spelen geen rol. En het alleen trainen heeft bijna alleen maar praktische voordelen. Geen wachttijden, niemand die vraagt hoeveel setjes je nog moet doen, niemand die je lastigvalt met tips of kritiek op je uitvoering en techniek… Er is echter een aantal voorwaarden verbonden aan het inrichten van een thuisgym. Ten eerste moet je natuurlijk de ruimte hebben, in de vorm van een kelder, garage of vrije slaapkamer.

Ten tweede moet je een budget hebben voor de aanschaf van je krachtapparatuur. Ook hier geldt: goedkoop is duurkoop. Het investeren in kwaliteitsapparatuur betaalt zich op de lange termijn dubbel en dwars uit. Tot slot hoeft trainen in een sportschool en trainen thuis elkaar niet te bijten. Je kunt bijvoorbeeld je meeste trainingen in je sportschool afwerken en als je eens een keer geen tijd of zin hebt naar de sportschool te gaan, biedt je thuisgym een prima alternatief (Gorilla Sports - Fitnessapparatuur, Fitnessartikelen). Of andersom: je traint thuis en voor wat variatie ga je bijvoorbeeld één keer per week naar de sportschool, om de oefeningen te doen die thuis onmogelijk zijn.

Fitnessapparatuur Kopen

Je hebt dus besloten een thuisgym in te richten. Maar wat heb je (écht) nodig? Waar moet je op letten bij de aankoop? Wij maken je wegwijs in het oerwoud dat het (online) aanbod aan krachtapparatuur is. Fitness Shop - Tips Voor Doen Van Aankopen - Bodybuilding. Wat je allereerst nodig hebt, is een (olympische) halterstang met een diameter van 50 mm (niet van 30 mm) - fitness apparatuur. Let wel dat een standaard olympische halterstang 220 cm lang is; als je trainingsruimte slechts 2,5 m breed is, heb je links en rechts nog maar 15 cm speelruimte voor het laden van de gewichtschijven. Als ruimte een beperkende factor is, kun je kiezen voor een kortere stang van 180 cm.

Sportschool BankjeSportvoeding, Eiwit En Voedingssupplementen

Let er ook op dat de greepbreedte van een kortere stang smaller is, wat bij verschillende oefeningen een beperkende factor kan zijn. Ook een beperkende factor is de belastbaarheid; een standaardstang kun je tot 315 kg belasten, de kortere versie tot ‘slechts’ 250 kg. Maar laten we eerlijk zijn: de meesten van ons squatten of deadliften bij lange na niet zulke gewichten. Let erop dat je een stang koopt waarvan de ‘sleeves’ gelagerd zijn en dat de stang zelf voorzien is van fijne knurling (karteling) voor een goede grip (Top 7 fitness attributen voor thuis gym voor weinig geld). Dit is vooral belangrijk bij oefeningen als cleans (voorslaan) en snatches (trekken).

Fitnessartikelen, Crossfit En Krachtapparatuur

Online Sport ArtikelenOnline Fitness Shop
KettlebellAb Wheel

We raden je aan ronde halterschijven te kopen en geen twaalfhoekige. Vooral bij het deadliften heb je liever een ronde dan een hoekige schijf. Het beste kun je in een halterset investeren, dat wil zeggen een halterstang plus halterschijven. Online Sport Artikelen. De meeste sets hebben een totaalgewicht van 140 kg: 20 kg voor de stang en nog eens 120 kg aan gewichtschijven, meestal in de vorm van 2×20 kg, 2×15 kg, 2×10 kg, 4×5 kg, 2×2,5 kg en 4×1,5 kg. Dat betekent wel dat je bij de zwaardere oefeningen een boel gewichtschijven aan de stang hebt bevestigd. Acht aan iedere kant, terwijl je met halterschijven van 20 kg met drie schijven per zijde kunt volstaan om aan de 140 kg te komen.

Het is lastig de kwaliteit van een bankje op het oog in te schatten; het beste kun je de fysieke showroom van de webshop even bezoeken en het bankje en de andere spullen die je van plan bent aan te schaffen behalve te bezichtigen ook even uit te proberen (Fitness artikelen online kopen? - Morgen in huis). Je kunt dan ook de bekleding op dikte en kwaliteit controleren, want wat je niet wilt, is dat binnen de kortste keren de schuimvulling door de gescheurde bekleding zichtbaar is. Of je moet van die ‘hardcore’ getapete look houden. Richtprijs verstelbare trainingsbank: € 100-175 Met een halsterstang en voldoende halterschijven, een squat/press rack of power cage en een verstelbare trainingsbank heb je een prima basis gelegd voor een thuisgym en vele uren trainingsarbeid en –plezier.

Sports Shop

Let er wel op dat je een stang koopt van 50 mm, anders passen je olympische halterschijven er niet op. Velen zullen zich beperkt voelen in het aantal oefeningen dat ze kunnen doen, maar deze beperking was, voor ons althans, een zegen. Eigenlijk zijn wij thuis pas écht sterk geworden door terug te keren naar de basis en door enkel zware, samengestelde basisoefeningen te doen en de hoeveelheid hulp- en isolatieoefeningen tot nul te reduceren. Geen leg pressess, extensions of curls meer, alleen maar squats en front squats. Het resultaat? Een paar respectabele quadriceps - Fitnessapparatuur, Fitnessartikelen en. En met louter deadliften en bent-over rows hebben we een zowel wijde als dikke rug gecreëerd.Hier trekken wij de streep, onder andere omdat we hiermee aan het einde komen van de inhoud van ónze thuisgym en van hieraf niet meer uit eigen ervaring kunnen spreken. Je kunt je thuisgym haast eindeloos blijven uitbreiden. Zo hebben wij onder andere een setje power bands, een hexbar (shrugbar) en een multigrip/Swiss bar op ons verlanglijstje staan. Het hebben en uitbreiden van een thuisgym is een nederige en dankbare ervaring. Als je de relatieve luxe van een sportschool gewend bent, maakt je eenvoudige thuisgym je nederig en ben je zo blij als een kind met pakjesavond bij iedere uitbreiding - Fitnesstoestellen kopen en fitnessartikelen voor thuis.

More from Gietijzer

Navigation

Home

Latest Posts

Beste Loopband Voor Thuis

Published Oct 05, 21
6 min read

Uitgebreid Aanbod Sportartikelen

Published Sep 20, 21
4 min read